Maltezer gezocht

  • Karin

    Hallo allemaal,

    Ik ben Karin 43 jaar, werk in de zorg en ben op zoek naar een maltezertje dat herplaatst moet worden. Ik zal even uitleggen waarom.

    Vorige week donderdag is mijn maltezertje Missy overleden. Zij is bijna 16 jaar geworden. Missy had al jaren een hartkwaaltje waar zij uiteraard medicatie voor kreeg. Ik zag de laatste tijd dat zij toch wel erg oud aan het worden was met de bekende ouderdoms kwaaltjes. Maar haar overlijden kwam toch onverwachts……Wat een verdriet…….ik mis haar dan ook vreselijk. Missy woonde hier met nog 2 andere hondjes, die er gelukkig nog steeds zijn. Ik heb nog een yorkshire terriertje Indy. Zij is 9 jaar en komt uit de broodfok. Zij is bij mij komen wonen toen ze 4 jaar was. Ik heb haar helemaal moeten socialiseren, zij was echt niks gewend, niet zindelijk en erg bang voor mensen. Ze durfde niet naar buiten, kon niet aan de riem lopen. Het heeft 2 jaar geduurd voordat ze eindelijk een hondje was. Ze is uitgegroeid tot een heel lief meisje wat natuurlijk heel goed met andere hondjes maar ook met katten overweg kan. Ze begroet de visite en loopt los in het park hier vlakbij. Ze is ook zindelijk en kan goed aan de riem lopen, haar angsten zijn bijna allemaal weg. Mijn andere hondje is een maltezertje Mimi. Zij is geschat nu 10 jaar en haar heb ik uit het asiel gehaald, 3 jaar geleden. Mimi was een zwervertje waar niks over bekend was. Ze had een hele tijd gezworven, want ze heeft nog heel lang lege frietbakjes en papiertjes mee naar huis genomen. Mimi wist niet wat lopen aan de riem was en was ook vrij angstig. Ze was erg mager en haar vachtje was echt vreselijk. Ze had geen haar meer op haar oortjes. Dit is nu allemaal goed gekomen en het is een mooi meisje geworden. Ook Mimi loopt los in het park, luistert erg goed en ze is erg lief. Ze kan heel goed met andere hondjes en katten overweg. Ook haar angsten zijn bijna weg. Mimi heeft sinds kort ook een hartkwaaltje waar zij medicatie voor krijgt. Haar hartje is zelfs al iets vergroot.

    Ik ben nu dus op zoek naar een maltezertje wat herplaatst moet worden. Omdat Mimi dus niet zo;n goed hartje heeft ben ik bang dat Indy straks alleen overblijft en ik weet dat zij dan gaat vereenzamen. Zij heeft nl haar hele leventje al tussen andere hondjes gezeten en weet niet beter. Als ik er nu een ander hondje bij zet dan zijn ze straks goed aan elkaar gewend. Vandaar een derde hondje. Het maakt niet uit of het een reutje of een teefje is. De leeftijd mag tot de 7 jaar en het liefst een beetje een rustig hondje. Mimi en Indy houden beiden niet van drukte gezien hun verleden en zijn erg zacht van karakter. Het hondje moet ook met katten overweg kunnen, die lopen hier nl ook en zijn honden gewend. Hij/zij moet wel een paar uurtjes alleen kunnen zijn met de andere twee. Ik werk nl een paar uur per dag.

    Vanaf dat ik hondjes heb, zijn het allemaal hondjes met een verleden of gewoon herplaatsertjes. Buiten dat ik dit een uitdaging vind, vind ik ook dat alle diertjes een tweede kans verdienen. Ik vind het dan ook heel mooi om te zien hoe ze opbloeien en kunnen genieten. Ik had al bij de asiels gekeken, maar daar kon ik niet vinden wat ik zoek. Of het was veel te ver weg. Vandaar dat ik nu hier mijn vraag stel.

    Lieve groetjes van Karin.

  • Diana

    Beste Karin zou ik misschien je telefoonnummer mogen om je te bellen,ik heb een malthezer die in december 6 jaar word een reu.Ik zou het erg fijn vinden als ik je nummer mag zodat ik contact met je op kan nemen.

    Mijn telefoonnummer kan ik je ook geven als dat makkelijker is.

    Ik hoop van je te horen,alvast bedankt,groetjes.

  • Marja

    Hallo Karin, als je nog niet voorzien bent zou ik graag eens met je praten over een maltezer teefje dat ik tijdelijk heb opgevangen maar dat een goed tehuisje zoekt.

    Past goed in het plaatje wat je beschrijft van de hondejs die je nu hebt. Groetjes en misschien tot horens.

  • Sharon

    Lieve Karin,

    Wat naar dat je hondje is overleden…..en wat een gemis en verdriet…….

    Ik heb een Maltezer (die door omstandigheden wat niet zo handig is om hier op het prikbord te zetten)weg moet.

    Hij is 5 jaar en komt ook uit de broodfok een hondje wat ook heel bang en angstig is ik heb het er wel een beetje uitgekregen,maar het is nog steeds een bang hondje.Maar goed ik heb niet echt verstand van honden,maar ik kreeg hem en ik ben er van gaan houden.Zoals ik al schreef door omstandigheden moet hij weg en ben ik aleen tijdje op zoek en toen kwam ik jou verhaal tegen en het past helemaal bij wat ik zoek

    voor mijn hondje.Wat ben je lief voor je hondjes en wat voelt het goed,ik heb ook veel reacties gehad in de afgelopen 4 maanden maar het zijn bijna altijd mensen die wel denken ooh leuk ik probeer het

    gewoon een hondje en ze hebben er helemaal geen verstand van of leuk een gratis hondje of is die geholpen,het voelde gewoon niet goed en ik doe hem ook met pijn in mijn hart weg.

    Ik zou graag kennis met je willen maken en hoop dat je daar ook wat voor voelt.Er zit een uitgebreider verhaal aan mijn hondje maar dat is makkelijker als we elkaar zien of telefonisch spreken en niet op het prikbord.Alvast bedankt.

    Lieve groetjes Sharon.

  • Karin

    Hallo allemaal,

    Ik keek regelmatig op het prikbord en toen waren er nog geen reacties. Nu zie ik er ineens 3. Ik ben nog steeds opzoek. Bel me alsjeblieft op nummer 06-21814385.

    Lieve groetjes van Karin.

  • Karin

    Ik ben gisteren door iemand gebeld en we gaan kijken of het klikt met mijn hondjes. Spannend….

  • Ineke

    Hallo,ik ben Ineke en ben ook al een tijd opzoek naar een lief matezer leeuwtje.Mag ook iets ouder zijn een reutje zindelijk en gecastreerd.

    Ik heb het niet zo breed,en vind de rashondjes erg duur voor mij.Het mag ook een pupie zijn.Ik ben de hele dag thuis.Ik heb vroeger ook een maltezer gehad,een lief hondje .Een mechelse herder,een duitse herder en een poes die vorig jaar na ziekte en ouderdom is doodgegaan.

    Ik ging met de hondjes naar de pup curus /de gehoorzaamheid curcus en vind het erg gezellig in huis.Ja ik ben gek op dieren.

    maar heb helaas geen vervoer.

    Als iemand een lief hondje heeft Hoogezand en omgeving.mail je me dan? Ik laat zeker wat van mij horen.

    bvd Ineke

  • Linda

    Hallo,

    de data in deze discussie is al wat ouder, maar ik heb een klein maltheseertje waarvoor ik een lief baasje zoek. Ze is klein en 4 jaar oud. Ik moet haar weg doen omdat ze wegkwijnt. Mijn situatie is veranderd waardoor ze vaak alleen is, ze heeft meer aandacht nodig, vandaar dat ii de keuze maak om een ander baasje voor haar te zoeken. Geen idee of de mensen in deze discussie al een lief hondje hebben gevonden, maar anders hoor ik graag van een van jullie.

    groetjes Linda

  • Maryse

    Hallo,

    Wij hebben een maltezer leeuwtje, Boomer genoemd.

    In juni zal hij 1 jaar oud zijn. Ik vind het heel jammer maar ik zoek ook een ander gezin voor hem.

    Hij is heel lief en aanhankelijk en houdt van wandelen.

    Alleen zit hij veel alleen thuis en dat frustreert hem soms wel … we werken beiden voltijds en het jammere is dat mijn man ook veel reist voor het werk .. er blijft na de 2 kinderen niet veel tijd meer over voor hem.

    Ik hoop een leuke familie voor hem te vinden.

    We hebben ook een kat, ze komen goed overeen, alleen bij het spelen kan het er soms wel eens heftig aan toe gaan maar het blijft spelen.

    Mochten jullie nog interesse hebben hoor ik het graag.

    Groetjes,

    Maryse

  • Karin

    Hallo Linda,

    Ik zou graag willen weten of je al een nieuw tehuisje hebt gevonden voor je hondje. Vanmorgen om 5.30u is mijn maltezertje Mimi thuis overleden na complicaties van een zware operatie. Ik heb nog een yorkje die niet gewend is om alleen thuis te blijven, zij was altijd samen met Mimi. Als je haar nog hebt wil je dan contact met mij opnemen op telefoonnummer 06-21814385?